i

4 nemme opgraderinger til hjemmet

Hjemmet

Hjemmet er det sted, vi tager hjem til, når vi er færdige på arbejde. Det er det sted, vi vågner om morgenen og tilbringer de første mange minutter efter vi er stået op. Det er et sted, vi har brug for at slappe af og nyde tilværelsen, da det sjældent er muligt andre steder nu til dags. For mange er det dog ikke muligt, men med de fire nemme opgraderinger vi nævner her, burde det være muligt at gøre hjemmet behageligt igen.

Den første ting vi vil nævne er, at mindre er mere. Det vil altså sige, at langt de fleste ville få mere gavn af at fjerne ting fra deres hjem, end de ville få ved at tilføje flere ting. Det hjælper med belysningen, men det hjælper i høj grad også med økonomien. Det er godt nok æstetikken, vi vil lægge vægt på her, men med så mange penge folk spilder på overflødige møbler, føler vi os forpligtede til at nævne det.

En anden ting, der næsten aldrig er optimal i de danske hjem, er belysningen. Det er som om de fleste danskere tror, belysning bare handler om, at man kan se alting, men det er altså langt mere end bare dét – og hvis du ikke passer på, så kan det have permanente konsekvenser for dit og din families helbred. Der er forskel på den belysning, du får fra den billigste lampe i et supermarked og den belysning, du får fra en le klint designerlampe. Designere er nemlig ikke bare kunstnere, men derimod også en slags ingeniører, idet de tænker funktionalitet og optimeringer ind i deres designs, så du får den bedst mulige oplevelse. Ja, lamperne er dyrere, men spørgsmålet er, hvor meget dit syn er værd.

Noget andet som også primært er en funktionel del af hjemmet er kabler og ledninger. De kan se meget grimme ud, så find en måde at samle dem på, eller endnu bedre: skjul dem. Der findes ting, der er lavet specielt til det formål at få dine ledninger til at forsvinde, så du ikke behøver at se på dem. Nogle gange er det dog ikke nok bare at dække dem til, men hvis man dækker dem til med noget pænt, kan det næsten ikke gå galt.

Hvis du har lyttet til det første råd og sørget for, at der ikke er alt for mange ting, så kan du begynde at udvælge de genstande, du synes hjælper mindst. Det kan være et maleri, en vase eller noget helt tredje, som du ikke umiddelbart synes passer ind. Fjern den. Hvis det ser for tomt ud, så tilføj noget andet, der passer bedre ind i omgivelserne. Du kan endda fjerne alle tingene og så bagefter tilføje de samme ting en efter en, men hvor de får en anden plads, hvor de pynter mere.

Hvad tænker du?

57 points
Upvote Downvote

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlæser…

0

Comments

0 comments

Rejse

Billige storbyferier – sådan sparer du penge på din smuttur