in

Bestil energimærke til hus

Hvis du ejer et hus, er der mange gode grunde til at anskaffe dig energimærkning. Det er lovpligtigt at have energimærke til hus i forbindelse med udlejning eller salg, og du kan også selv bruge mærkningen til at spare penge. Læs mere her!

En energimærkning til hus kan være særdeles god at have. Du skal have et energimærke til dit hus, hvis du ønsker at sælge eller udleje, og hvis du selv bor i huset, kan du benytte energimærket til din egen økonomiske vinding.

Energimærke til hus fungerer nemlig som en form for varedeklaration, der siger noget om husets omkostninger i energi. Samtidig giver energimærkningen et overblik over, hvilke muligheder for energirenovering, du eller en kommende ejer kan foretage – og det kan spare mange penge.

Hvordan får man energimærke til hus?

Du skal bestille energimærke til hus, hvis du af forskellige årsager ønsker at få overblik over husets energimæssige omkostninger. Energimærkningen forløber så sådan, at en energikonsulent kommer ud til dit hus for at måle op, analysere og beregne.

Han eller hun tager et kig på, hvordan kvaliteten af dine døre og vinduer er, hvordan din varmeinstallation virker, og hvor effektiv isoleringen er. Disse faktorer bruges til at udregne, hvor omkostningsfuldt dit hus generelt er, når det kommer til energi.

Energikonsulenten tager også højde for forskellige elementer, som kunne have indflydelse på beregningen af energi, nemlig vejret, driftstider, familiestørrelse, forbrugsvaner med mere. Disse beregninger foregår ud fra nogle standardbetingelser, og hele analysen ender med at blive til dit energimærke til hus.

Derfor skal du have energimærke til hus

Som tidligere nævnt, er det bestemt ved lov, at du skal bestille energimærke til hus, hvis du påtænker salg eller udlejning. Her fungerer mærkningen som en varedeklaration, der giver indblik i husets nuværende energiforbrug- og omkostninger.

Potentielle købere kan også bruge mærkningen som et fingerpeg på, hvilke ændringer og renoveringer, det ville kunne betale sig at få foretaget på huset. På den måde kan energimærkningen have en afgørende betydning for, om huset bliver solgt eller ej.

Spar penge med energimærke til hus

Du kan også bestille energimærke til hus for din egen skyld, hvis du selv skal blive boende i huset. Her kan du se på, hvordan du selv kan optimere husets energimæssige tilstand, så du kan spare penge på varme- og elregninger. Og det kan godt løbe op i en god sum, hvis du får foretaget de rigtige renoveringer.

Køb en familiebil i stedet for

De mest klassiske smykkedesigns