in

Derfor bør du plante frugttræer i haven

At være haveejer er en glædelig ting i sig selv. Om sommeren kan man nyde solen stråler og bare være til. De danske haver er yderst populære og de fleste bruger sommeren på at være der. Nogle mennesker bruger bare haven til at være i, hvor andre bruger den til at dyrke alverdens planter, træer og blomster. Hvis du går med nogle planer om en stor forandring i haven, så får du her nogle tips til, hvad du kan gøre.

Få dit eget figentræ i haven

Hvis du hvert eneste år kunne gå ud og plukke frugt fra din egen have, hvad ville du så tænke? Smagen af frugt, som man selv plukker, er noget helt unikt, som skal opleves. Ved at plante dine egen frugttræer kan du få denne glæde af at plukke dem direkte fra træet. Du kan vælge af plante frugttræer af de mere velkendte arter, eller prøve med et frugttræ, som måske er lidt mere ukendt.

Du kan for eksempel plante et figentræ. Et figentræ er bedre kendt fra de varmere lande, men kan sagtens dyrkes herhjemme, alt efter hvilken figentræ sort, man snakker om. Når man skal til at plante et figentræ, bør man dog læse vejledningen grundigt igennem. Det er nemlig ikke lige meget, hvad tid på året, samt hvor man planter et figentræ.

Brug haven til at dyrke grøntsager

Det er ikke kun frugter som kan plantes i haven. Du kan, hvis du har plads eventuelt anskaffe dig et drivhus og plante alverdens ting og sager. Hjemmedyrkede grøntsager smager bare bedst, og det gør også, at du bedre kan kontrollere, hvad du spiser i forhold til økologi. Du kan også dyrke grøntsager uden et drivhus, hvis du ikke har så meget plads. Du kan for eksempel dyrke kartofler selv og nyde smagen af de ny opgravede lækkerier.

Havearbejde er ikke for alle, men der kan faktisk være noget sjovt over det. Og så kan det være rigtigt givende at have plantet noget, som udvikler sig. Det er aldrig for sent at lære noget nyt, hvem ved, måske finder du ud af, at du alligevel har grønne fingre.

Visir til beskyttelse

Leder du efter et skørt brætspil for voksne?