in

Visir til beskyttelse

Vi lever i en verden fyldt med bakterier og virus. Nogle virus rammer os hårdere end andre. Derfor prøver vi så vidt muligt at undgå smitte mellem mennesker under pandemier. En pandemi er en smitsom og ukontrollerbar sygdomsudbredelse på globalt plan. Men hvad gør man egentlig, når smitten tager overhånd?

At holde afstand er ikke altid nok ved udbrud af en virus. Et visir kan til gengæld hjælpe mod problemet. Hvis man som smittet benytter sig af et visir, bliver bakterierne bag visiret. Derved bliver partiklerne ikke overført til andre mennesker. Man kan købe et visir på internettet. Det er hurtigt og enkelt. Samtidig undgår man smitte ved at handle på internettet.

Begræns smitten

Smitte af virus smitter mellem mennesker og nogle gange dyr. Man smittes ved, at små partikler med bakterier bevæger sig gennem luften. Når de rammer en person, som fører bakterierne til eksempelvis næsen, kan man få virussen. God afstand til andre og brug af visir begrænser bakterierne i at hoppe over til en anden person.

Smitte kan også smitte fra overflader. Dette kan ske, hvis man rører ved en knap, som mange har trykket på. Er man uheldig, kan der sidde en smitsom bakterie på knappen. Risikoen er stor, hvis der har været mange fingre på knappen. Hvis man efterfølgende klør sig i øjet, kan bakterien formere sig til en virus i kroppen. Derfor bruges hånddesinfektion for at undgå dette.

Hvordan gør vi det bedst?

For at mindske smitten kan vi altså holde afstand og bruge håndsprit. Det er desuden godt at bruge et visir. Man kan også bruge et mundbind. Men det er blevet mere og mere populært med visir, da det kan føles indelukket og varmt ved brug af mundbind. For at opsummere kommer her nogle gode retningslinjer for at undgå smitte under for eksempel pandemiudbrud:

  • Hold afstand til andre. Dette gælder både i offentligheden og ved besøg.
  • Benyt hånddesinfektion især i offentligheden. Bakterierne sidder på mange overflader, som mange rører ved.
  • Ved brug af mundbind eller visir bliver partiklerne ikke spredt så meget gennem luften.
  • Begræns færden ved steder, hvor der er mange mennesker.

Playstation 5 er i butikkerne

Derfor bør du plante frugttræer i haven